lördag 18 februari 2012

Seg kladdkaka

Hittade detta härliga recept som jag ville dela med mig :)


Leilas sega kladdkaka 

Ingredienser

50 g smör

2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70% 




Gör så här:  


1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. 
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. 
3. Vispa ägg och socker poröst. 
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten. 
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. 
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar. 
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde. 

 
 

 
Eleni

1 kommentar:

Anonymous sa...

Ser god ut men måste fråga. Är den god??